Ποιοί Είμαστε...


Το κατάστημα ΑΝΤΙΚΕΣ ΡΟΥΣΣΟΣ βρίσκεται στην οδό Σταδίου 3, εντός της στοάς Καλλιγά και λειτουργεί από το 1920, προσφέροντας μοναδικά έργα τέχνης, υψηλής ποιότητας και απαράμιλλης αισθητικής.

Η συλλογή του καταστήματος περιλαμβάνει αρχαία, εικόνες, διακοσμητικά αντικείμενα 18ου και 19ου αιώνα, ασημικά, πορσελάνες, έπιπλα, μπρονζ, ρολόγια, κοσμήματα και εν γένει εξαιρετικής ποιότητας παλαιά έργα τέχνης ελληνικής, ευρωπαϊκής, αλλά και ασιατικής προέλευσης. Κάθε ένα από αυτά είναι διαλεγμένο με γνώμονα την αισθητική, την ποιοτική αρτιότητα και τη γνησιότητα, ενώ τη συντήρησή τους επιμελούνται προσωπικά ο Νικόλαος και η Μαριλένα Ρούσσου, 3ης και 4ης γενεάς συνεχιστές της οικογενειακής επιχείρησης, βασισμένοι στην εμπειρία τους, αλλά και την επιστημονική γνώση του αντικειμένου.

Η ιστορία του ROUSSOS ANTIQUES έχει τις ρίζες της στο 1908, τότε που ο Νικόλαος Ρούσσος διατηρούσε κατάστημα με αρχαία και παλαιά έργα τέχνης στην Κωνσταντινούπολη. Με τον ερχομό του στην Ελλάδα το 1920, ξεκίνησε μία νέα επιχείρηση στην οδό Πανδρόσου, ενώ την ίδια περίοδο έφθασαν από την Κωνσταντινούπολη τα αδέρφια του, Δημήτρης και Μιχάλης Ρούσσος, που επίσης είχαν καταστήματα με παλαιά έργα τέχνης. Δεν άργησαν και αυτοί να διαμορφώσουν τις δικές τους επιχειρήσεις στην Αθήνα, ενώ με το αντικείμενο ασχολήθηκε επαγγελματικά και ο γαμπρός του Νικολάου Ρούσσου, Θεόδωρος Γιαννόπουλος.

Ο ιδρυτής Νικόλαος Ρούσσος διατήρησε το κατάστημά του έως το 1940, έχοντας τον γιο του Όμηρο στο πλευρό του. Το 1954 ο Όμηρος ξεκίνησε τη δική του επιχείρηση, ένα αρχαιοπωλείο που τότε βρισκόταν στην οδό Πανδρόσου, αλλά 6 χρόνια μετά μεταφέρθηκε στο νούμερο 3 της οδού Σταδίου, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα. Η βαθιά αγάπη για τα έργα τέχνης έφερε και τον δικό του γιο, Νικόλαο Ρούσσο στο πλευρό του, από το 1969 μέχρι το1989. Τη χρονιά εκείνη, με πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη Νικόλαου Ρούσσου, η επιχείρηση απέκτησε τον δικό της ιδιόκτητο ανανεωμένο χώρο στην ίδια διεύθυνση, ενώ στο πλευρό του βρίσκεται πλέον και η κόρη του, Μαριλένα Ρούσσου. Η αγάπη της για τα έργα τέχνης την οδήγησε να σπουδάσει Συντήρηση Έργων Τέχνης και στη συνέχεια επέκτεινε την επιχείρηση διαμορφώνοντας και εκείνη με τη σειρά της και ένα νέο κατάστημα στον πρώτο όροφο. Σήμερα η επιχείρηση βρίσκεται στη Σταδίου 3, με τη Μαριλένα Ρούσσου να συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση.

Στην επιχείρηση Αντίκες Ρούσσος εργαζόμαστε για τη διεύρυνση και εξέλιξη του συλλεκτικού χώρου.

cover photo
Nikolaos Roussos
Omiros Roussos
Nikolaos Om Roussos
Marilena Roussou

Νικόλαος Ρούσσος

Όμηρος Ρούσσος

Νικόλαος Ομ. Ρούσσος

Μαριλένα Ρούσσου